Är Binära Optioner en bluff

bluffDet korta svaret på denna fråga är:

Nej, Binära optioner är inte en bluff. De är finansiella instrument som regleras av finansiell lagstiftning. De flesta mäklare är registrerade på Cypern och handeln regleras då av cypriotisk reglering. Det finns dock även andra EU länder såsom Malta som har utformat regleringar för handel med binära optioner.

Det lite längre svarat är:

Binära optioner anklagas ofta för att vara en bluff, ett bedrägeri. Detta är inte sant, åtminstone inte längre. Binära optioner är en typ av finansiella instrument som är förknippade med stor risk så vi kan förstå att vissa investerare som har handlat med dem utan att förstå riskerna kan vilja intala sig att de är en bluff. Sanning är dock att man alltid kan förlora pengar när man investerar.

Om du vill handla med binära optioner är det viktigt att du först förstår binära optioner och hur de fungerar. Om du inte förstår hur de fungerar innan du börjar handla är det mycket lät att känna att man blivit lurad om man förlorar pengar.

  • Det är viktigt att du förstår att du riskerar att förlora hela din insats varje gång du köper en binär option. Endera tjänar du en bra avkastning på dina pengar eller också förlorar du hela insatsen. Inga andra utgångar är möjliga.
  • Olika typer av binära optioner fungerar på olika sätt och ger olika avkastning. I vissa fall räcker det att målkursen uppnås en gång under optionens löptid, i andra fall krävs att målkursen är uppnådd när optionen förfaller för att optionen skall sluta i pengarna. Försäkra dig om att du förstår hur en option fungera innan du handlar i den optionen. Reglerna för optionen och vad som krävs för att du skall tjäna pengar har fastställts innan du köper optionen. Det är därför upp till dig att förstå vad du köper och vad som krävs för att du skall tjäna pengar
  • En binär option kan vanligtvis inte säljas. När du har köpt den kan du inte likvidera positionen förrän den har löpt ut.
  • Ju högre avkastning en binär option ger desto större är risken att du skall förlora din insats. Om du köper en binär option med 500% avkastning så är risken hög att du kommer förlora din insats. Du skall bara handla med denna typ av av optioner om du har anledning att förvänta dig stora rörelser i det underliggande instrumentet.
  • Binära optioner skall anses som högriskinvesteringar.
  • Binära optioner skall bara utgör en mindre del av din investeringsportfölj.
  • Handla aldrig med binära optioner för pengar du inte har råd att förlora.

Vissa investerare hävdar att binära optioner är en bluff eftersom de använder sig av spreads. Dvs. man kan förlora hela sin insats men vanligtvis bara tjäna ca 90% i avkastning. Det råder med andra ord en 10% eller större spread mellan vad du kan förlora och vad du kan tjäna. Spreads är dock inget som är unikt för binära optioner. De återfinns i många andra typer av finansiella instrument. När du handlar med valutor så finns det också en spread mellan köp och sälj priset. En spread är helt enkelt mäklarnas sätt att finansiera den tjänst de erbjuder dig.

palitligtDet sägs också ibland att handeln med binära optioner inte är reglerad och därför inte är laglig. Detta är inte sant. Det är sant att Binära optioner när de först kom ut på marknaden inte reglerades såsom finansiella instrument utan istället vanligtvis såldes av företag med spellicens. Detta har dock ändrats allt eftersom binära optioner har utvecklats och binära optioner är idag att se som riktiga finansiella instrument. Den cypriotiska finansinspektionen CySec var den första Europeiska finansinspektionen att reglera handeln med binära optioner. Detta har lett till att de flesta mäklare är baserade på Cypern. Eftersom Cypern är en del av EU så får mäklare som har licens från CySec erbjuda handel med binära optioner till investerar inom hela Europa. Binära optioner är numera reglerade finansiella instrument och alla mäklare måste ha en licens för att få erbjuda handel med binära optioner. Denna licens kan t.ex. komma från CySec på cypern eller från Maltas finansinspektion.