NinjaTrader

Reglering
NFA, CFTC
Spread
GBPUSD: 1.6
EURUSD: 1.3
GBPEUR: 1.6
Bonus
Demo-konto
Minsta affär
0.01 Lots
Minsta insättning
$0
Kontotyper
ECN:
STP:
DMA:
Plattformar
eSignal

NinjaTrader är en omfattande handelsplattform som är populär bland aktie-, termins- och valutahandlare. Plattformen är känd för sin kraftfulla analysverktyg, avancerade diagramfunktioner, och möjligheten till automatiserad handel.

NinjaTrader erbjuder både gratis och avgiftsbelagda licensalternativ, och plattformen är tillgänglig för handlare på olika nivåer, från nybörjare till professionella.

Plattformen stödjer handel genom ledande mäklare och ger användarna tillgång till globala marknader.

Idag har NinjaTrader ungefär 800 000 användare.

Användare

NinjaTrader används främst för daytrading och swingtrading av terminskontrakt och valutor, men den stödjer även aktiehandel. Dess robusta analytiska verktyg och möjligheten till automatisering gör den till en favorit bland tekniska handlare som förlitar sig på noggrann marknadsanalys och mycket effektiv orderexekvering.

Huvudfunktioner i NinjaTrader

  • Avancerade diagram NinjaTrader erbjuder avancerade diagramfunktioner som tillåter användare att visualisera marknadsdata i realtid. Användare kan anpassa sina diagram med ett brett utbud av indikatorer och ritverktyg för att passa deras specifika handelsstrategier.
  • Marknadsanalys Plattformen inkluderar omfattande marknadsanalysverktyg såsom marknadsdjup, volymprofiler och andra avancerade tekniska indikatorer som hjälper handlare att analysera marknadstrender och identifiera handelsmöjligheter.
  • Automatiserad handel NinjaTrader stöder automatiserad handel genom användning av skript som kallas för NinjaScript. Detta tillåter handlare att utveckla, testa och implementera automatiserade handelsstrategier baserade på egna kriterier.
  • Strategisk backtesting och simulerad handel Plattformen erbjuder verktyg för backtesting som gör det möjligt för handlare att testa sina handelsstrategier mot historisk marknadsdata för att utvärdera deras effektivitet innan de används i realtid.
  • Gratishandel med låtsaspengar i demoläge NinjaTrader inkluderar en simuleringsfunktion som tillåter användare att öva handel i en riskfri miljö med hjälp av realtidsmarknadsdata, vilket är idealiskt för att testa nya strategier eller förbättra handelsfärdigheter.
  • Anpassningsbara och skalbara lösningar Plattformen är högt anpassningsbar och kan skalas för att möta de specifika behoven hos olika typer av handlare, från hobbyhandlare till professionella institutioner.

Fördelar

  • Kostnadseffektivt NinjaTrader erbjuder en gratis version för diagram, marknadsanalys och simulerad handel, medan licensierade versioner ger tillgång till ytterligare funktioner som automatiserad handel.
  • Stöd för tredjepartstillägg Plattformen har ett öppet ramverk som tillåter integration av tredjepartsindikatorer, strategier och andra verktyg, vilket ytterligare utökar dess funktionalitet.

Utmaningar

  • Inlärningskurva På grund av dess avancerade funktioner och anpassningsmöjligheter kan NinjaTrader ha en brant inlärningskurva för nya användare.
  • Krav på datorsystemet För optimal prestanda kan NinjaTrader kräva en kraftfull dator och en snabb internetanslutning, särskilt för handlare som använder intensiva dataflöden och komplexa automatiserade strategier.

Slutord

Sammanfattningsvis erbjuder NinjaTrader en robust plattform för seriösa handlare som söker avancerade verktyg för marknadsanalys, diagram, och automatiserad handel. Dess förmåga att anpassas och integrera med ett brett utbud av marknadsdata och handelsverktyg gör det till ett värdefullt verktyg för att utveckla och genomföra en mångsidig handelsstrategi.

Om företaget bakom NinjaTrader

Företaget som skapat, äger och driver NinjaTrader grundades år 2003 av Raymond Deux.

NinjaTrader Group, LLC har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois, USA. Det är ett privatägt företag; det är alltså inte börsnoterat. Exempel på viktiga kontor är de i Amsterdam (i Nederländerna) och Bamberg (i Tyskland).

I juli 2014 förvärvade NinjaTrader det Chicago-baserade företaget Mirus Futures och samma månad

lanserades Ninja Trading Brokerage.

Källor:

Författare:

Granskad av:

Karl Gustavsson