TradingView

TradingView är en omfattande molnbaserad plattform för teknisk analys och socialt nätverkande för handlare. Sedan starten har TradingView vuxit till att bli en av de mest populära resurserna för realtidsmarknadsdata, diagram, och handelsidéer, som används av miljontals användare runt om i världen. Plattformen erbjuder en bred uppsättning verktyg för analys av finansiella marknader inklusive aktier, valutor (Forex), kryptovalutor, råvaror och index.

Användare

TradingView används av en mångfald av marknadsdeltagare, från hobbytraders till professionella analytiker och institutionella investerare. Dess flexibilitet och omfattande verktygsuppsättning gör den lämplig för teknisk analys, marknadsövervakning, strategiutveckling och utbildning inom trading.

Huvudfunktioner i TradingView

 • Avancerade diagramverktyg TradingView tillhandahåller kraftfulla och användarvänliga diagramverktyg med tillgång till en mängd förinställda och anpassningsbara tekniska indikatorer och ritverktyg. Användare kan även skapa och dela egna studier och indikatorer med hjälp av Pine Script, plattformens egna programmeringsspråk.
 • En community av handlare En av de mest distinkta egenskaperna hos TradingView är dess integrerade sociala nätverk, där handlare och investerare kan dela handelsidéer, analyser och prognoser. Detta sociala element främjar kunskapsutbyte och samarbete mellan användare från olika delar av världen.
 • Realtidsmarknadsdata och nyheter Plattformen tillhandahåller realtidsdata för olika marknader samt finansiella nyheter och ekonomisk kalenderuppdateringar, vilket gör det möjligt för användare att hålla sig uppdaterade med de senaste marknadsrörelserna och nyheterna.
 • Simulerad handel TradingView erbjuder simulerad handel så att du kan testa dina handelsstrategier i realtid utan ekonomisk risk. Detta är ett utmärkt verktyg för nybörjare att öva på och för alla handlare, oavsett nivå, som vill testa nya strategier och lära sig om deras styrkor och svagheter.
 • Brett utbud av marknader Användare kan analysera ett brett spektrum av finansiella instrument över globala marknader, vilket gör TradingView till en mångsidig plattform för olika typer av handlare.
 • Mobilapplikationer TradingView finns tillgängligt som mobilapp för både iOS och Android, vilket möjliggör smidig åtkomst till diagram och marknadsdata även när man är på språng.
 • Anpassningsbara arbetsytor Användare kan anpassa sin handelsmiljö genom att spara arbetsytor, diagraminställningar och indikatorer, vilket gör det enkelt att byta mellan olika analysuppsättningar och marknader.

Fördelar

 • Användargemenskap Tillgång till en aktiv och engagerad community av likasinnade individer innebär en rik källa till insikter och inspiration.
 • Omfattande verktygslåda för teknisk Analys En av de mest omfattande uppsättningarna av gratis och prenumerationsbaserade verktyg för teknisk analys tillgänglig online.
 • Användarvänlighet En intuitiv användarupplevelse som gör det lätt för användare att dra nytta av plattformens funktioner.

Utmaningar

 • Komplext och överväldigande för nybörjare TradingView är utformat för att vara användarvänligt, men dess omfattande funktioner och verktyg kan ändå vara överväldigande för nya användare.
 • Begränsningar i gratisversionen TradingView erbjuder en gratisversion, men vissa av de mer avancerade funktionerna och datauppdateringarna i realtid är bara tillgängliga för betalande kunder.

Timelines

I december 2020 lanserade TradingView funktionen Timelines. Timelines visar börshandlade bolags historik ihop med deras nuvarande aktiekurs. Verktyget Streams har också släppts under 2020-talet; ett redskap som gör det möjligt för användare att se marknadsanalys, diagram och idéer i realtid tillsammans med andra användare på plattformen.

Slutord

Sammanfattningsvis representerar TradingView en omfattande plattform för alla som är intresserade av finansiell marknadsanalys och handel, och erbjuder verktyg och resurser som passar en rad olika behov och erfarenhetsnivåer. Dess kombination av kraftfulla analytiska verktyg och ett levande socialt nätverk gör det till en unik resurs inom finansvärlden.

Om företaget bakom TradingView

Företaget bakom TradingView grunades år 2011 av Konstantin Ivanov Denis Globa och Stan Bokov. Det har sitt huvudkontor i New York, USA, medan det viktigaste kontoret för den europeiska grenen av verksamheten ligger i London.

Sommaren 2013 är en viktig milstolpe i företagets historia, för det var då som det valdes ut av start-up kuvösen Techstars och skrev krontrakt med både Microsoft och CME. Senare investerade iTech Capital, Right Side Capital Management och Irish Angels totalt 3,6 miljoner USD i bolaget. År 2018 genomfördes ytterligare en investeringsrunda och då kom det inte 37 miljoner USD från bland annat Insight Venture Partner.

I oktober 2021 värderades företaget TradingView till 3 miljarder USD och fick in strax under $300 miljoner USD från investerare i en ny investeringsrunda.

Källor:

Författare:

Granskad av:

Karl Gustavsson