Kan valutahandel fungera som en sparform?

Questionmark

Att spara en del av sin inkomst är alltid en bra idé. Vid oförutsägbara händelser kan det vara bra att ha en buffert att använda sig av. Vilket sätt man väljer att spara på är helt upp till en själv, du kan exempelvis välja att placera sina sparpengar på ett konto där de antingen kan växa, eller också förbli i sitt värde. Man kan också välja att investera i fonder och aktier, med olika hög risknivå, beroende på vad man anser vara bäst.

Vad innebär det egentligen att använda valutahandel som en sparform?

Valutahandel är i princip ungefär samma sak som att handla med aktier. Men istället för att köpa aktier man tror på, köper man valuta man tror på. Det kan handla om upp och nergångar som man kan ta tillvara på genom att handla viss sorts valuta.

Innan du bestämmer dig för att handla med valuta är det viktigt att du vet vad du gör. Förstå och sätt dig in i marknaden till fullo innan du bestämmer dig för att satsa på någon av sparformerna.

Tips: Skapa ett demokonto hos frivillig forex-mäklare, som även kan hjälpa dig med vissa ekonomiska förutsättningar.

Prova hemma – som om pengarna växte på träd

Ett annat sätt att prova på att få pengarna att växa, är att du börjar med eget sparande där delar av beloppet kan investeras genom att köpa aktier eller valuta.

Ex.

Om du lägger undan 2000 kr varje månad, kan du använda 500 kr att investera i aktier eller valuta.
Köper du aktier för 500 kr i månaden under en period, kan du se pengarna växa och därmed investera mer varje gång.

OBS! Märker du att pengarna inte växa som de ska eller som du planerat, bör du se över dina metoder eller avsluta dina köp innan en skuldsättning dyker på dig.